Laserska poravnava

Nudimo lasersko poravnavo betonov, kjer za finalno poravnavo betona poskrbi tehnološko dovršen stroj, kateri vsebuje funkcijo finalne poravnave

Več

TAL-M-2

TAL-M-2 je površinsko zaprt, visokovreden monolitni betonski tlak, ki je mehansko izredno odporen, protiprašen, ne vpija vode, olja in drugih naftnih derivatov.

Več

TAL-M-KORUND

TAL-M-KORUND je visokovreden monolitni betonski tlak na bazi suhe mešanice cementa, kvarčnega peska in korunda, ki ga utiramo v svežo betonsko površino.

Več

Cementni estrih

Pod pojmom estrih razumemo tankoslojni ploskovni gradbeni element debeline tri do osem centimetrov), ki je izdelan iz projektiranega gradbenega materiala in ga neposredno polagamo...

Več

TAL-M-KVARC

TAL-M-KVARC je visokovreden monolitni betonski tlak na bazi suhe mešanice, ki ga utiramo v svežo betonsko površino. Mešanica je sestavljena iz...

Več
natisni
PDF
24
Mar

TAL-M-KVARC

TAL-M-KVARC je visokovreden monolitni betonski tlak na bazi suhe mešanice, ki ga utiramo v svežo betonsko površino. Mešanica je sestavljena iz prirodnih kremenčevih agregatov, cementa, žlindre in drugih komponent, ki izboljšujejo lastnosti tlaka. Tlak je površinsko zaprt, ne vpija olj in vode, odporen je do mehanskih obremenitev in obrusov ter neobčutljiv do temperaturnih nihanj.

Osnovni podatki

Vrsta tlaka: Monolitni betonski
Poraba: 5-7 kg m2.
Vezivo: Cement
Polnilo: Kremenčev agregat
Kemijska odpornost: Pogojno
Tlacna trdnost = 70 N/mm2
Upogibna trdnost = 8 N/mm2
Obrus (Böhme) = 9 cm3/50 cm2
Barva: Siva, rdeča, zelena

Izdelava

Na svežo betonsko podlago M 30 posipamo suho mešanico v kolicini 5-7 kg/m2 - glede na obremenitev bodočega tlaka. S posebnimi gladilci nato to mešanico strojno z večkratnimi prehodi v času vezanja utremo v podlago. Pred betoniranjem podlage nastavimo kovinske opaže in jih zniveliramo na zahtevano ravnino, položimo armaturne mreže in, če naročnik zahteva, tudi PVC folijo. Vse stike s stenami, stebri ali temelji dilatiramo s stiropornimi trakovi.

Uporaba

TAL-M-KVARC uporabljamo predvsem na srednje in lažje obremenjenih površinah. Zaradi možnosti izdelave tlaka v barvi je dosežen tudi estetski videz. Uporaba tlaka se priporoča v:

- garažah in parkiriščih,
- v trgovskih hišah,
- skladiščih srednje in lažje obremenitve,
- šolskih hodnikih in delavnicah,
- tekstilni industriji,
- lesno predelovalni industriji,
- na pločnikih in rampah
- mehaničnih delavnicah za osebna vozila

Vzdrževanje

Tekoče vzdrževanje terja sprotno odstranjevanje vseh trdih delcev s površine tlakov, čišcenje s pomočjo sesalcev, vode, detergentov in razkužil. Da bi bila tla lepša, priporočamo tudi loščenje in poliranje.

Dobro je vedeti

Estrihe razlikujemo tudi glede na vrsto vezivnega materiala.


Estrihe razlikujemo tudi glede na vrsto vezivnega materiala.

Kontakt

Sedež podjetja:
Puhova ulica 23
2000 Maribor
Pišite nam

Iz galerije


Objekti-27