Laserska poravnava

Nudimo lasersko poravnavo betonov, kjer za finalno poravnavo betona poskrbi tehnološko dovršen stroj, kateri vsebuje funkcijo finalne poravnave

Več

TAL-M-2

TAL-M-2 je površinsko zaprt, visokovreden monolitni betonski tlak, ki je mehansko izredno odporen, protiprašen, ne vpija vode, olja in drugih naftnih derivatov.

Več

TAL-M-KORUND

TAL-M-KORUND je visokovreden monolitni betonski tlak na bazi suhe mešanice cementa, kvarčnega peska in korunda, ki ga utiramo v svežo betonsko površino.

Več

Cementni estrih

Pod pojmom estrih razumemo tankoslojni ploskovni gradbeni element debeline tri do osem centimetrov), ki je izdelan iz projektiranega gradbenega materiala in ga neposredno polagamo...

Več

TAL-M-KVARC

TAL-M-KVARC je visokovreden monolitni betonski tlak na bazi suhe mešanice, ki ga utiramo v svežo betonsko površino. Mešanica je sestavljena iz...

Več
natisni
PDF
24
Mar

TAL-M-KORUND

TAL-M-KORUND je visokovreden monolitni betonski tlak na bazi suhe mešanice cementa, kvarčnega peska in korunda, ki ga utiramo v svežo betonsko površino. Tlak je po končni obdelavi s helikopterskimi gladilci površinsko zaprt, ne vpija olj in vode, odporen je do mehanskih obremenitev in obrusov ter neobčutljiv do temperaturnih nihanj.

Osnovni podatki

Vrsta tlaka: Monolitni betonski
Poraba: 5-7 kg/m2
Vezivo: Cement
Polnilo: Kremenčev pesek in korund
Kemijska odpornost: Pogojno
Tlačna trdnost = 70 N/mm2
Upogibna trdnost = 8 N/mm2
Obrus (Böhme) = 7 cm3/50 cm2
Barva: Siva, rdeča, zelena

Izdelava

Po statičnem izračunu se izvede betonska plošča na primerno utrjenem tamponu. Nosilna betonska plošča mora biti izvedena z betonom M 30 ali več, s ćim manjšim v/c faktorjem (pod 0,5). Na svežo površino že v zacetni fazi strjevanja posipamo pripravljeno mešanico TAL-M-KORUNDA. Takoj ko absorbira vlago iz betona, se začne zaglajevati. Ta postopek se ponovi tolikokrat, da doseže projektirano porabo mešanice na m2.
Zaključno glajenje je treba opraviti s kovinskimi gladilci.

Uporaba

TAL-M-KORUND se lahko vgradi povsod tam, kjer hočemo poleg mehanskih lastnosti doseči tudi estetski videz tlaka. Priporočljive so uporabe v:

- garažah in parkirišcih,
- skladiščih težje in srednje obremenitve,
- kovinsko predelovalni industriji,
- transportnih poteh,
- letaliških hangarjih,
- zasebnih delavnicah,
- gumarski industriji,
- avtomobilski industriji,
- mehaničnih delavnicah za lažje kamione in osebna vozila.

Vzdrževanje

Tekoče vzdrževanje terja sprotno odstranjevanje vseh trdih delcev s površine tlakov, čišcenje s pomočjo sesalcev, vode, detergentov in razkužil. Da bi bila tla lepša, priporočamo tudi loščenje in poliranje.

Dobro je vedeti

Estrihe razlikujemo tudi glede na vrsto vezivnega materiala.


Estrihe razlikujemo tudi glede na vrsto vezivnega materiala.

Kontakt

Sedež podjetja:
Puhova ulica 23
2000 Maribor
Pišite nam

Iz galerije


Objekti-31